Motomonks is een motorkledingwinkel met een webshop en twee fysieke winkels in Utrecht en Rotterdam. Al sinds de opening in 2018 wordt Motomonks ondersteund door Sageon op het gebied van online marketing.

Voorbeeld van een productcampagne in Facebook

Sageon ondersteunt Motomonks vooral op het gebied van Google Ads. Met tekstadvertenties in Google, banners in het Google Display-netwerk en productcampagnes via Google Shopping zorgen wij voor optimale zichtbaarheid bij de doelgroep.

Daarnaast ondersteunen wij bij het inrichten en optimaliseren van social campagnes, zoals Facebook en Instagram advertenties.

Het doel is enerzijds om omzet te genereren via de webshop. Anderzijds willen we met onze campagnes zoveel mogelijk mensen naar de fysieke winkels halen.

Resultaten

Kenmerkend voor Motomonks is de focus op aanbiedingen en outletproducten. Door dit als unique selling point in de campagnes te verwerken, bereikten we de volgende resultaten (1 april t/m 31 juli 2020 vs. 1 april t/m 31 juli 2019):

161% meer nieuwe bezoekers

41% hoger conversiepercentage

261% meer bestellingen

Een belangrijke KPI voor Motomonks is het aantal winkelbezoeken. Dankzij Google kunnen we deze conversie importeren in Google Ads en hebben we inzicht in hoeveel winkelbezoeken de campagnes opleveren. Ook houden we bij hoe vaak het adres van een van de vestigingen wordt opgezocht.

Het bezoekersaantal in het voorjaar (hoogseizoen) van 2020, vergeleken met het jaar ervoor

Nieuwe vestigingen

De winkel van Motomonks in Utrecht

Een voorbeeld van onze werkzaamheden zijn de naamsbekendheidcampagnes ten tijde van de opening van de tweede vestiging in Rotterdam. Deze campagnes hebben niet alleen voor veel winkelbezoek gezorgd, maar ook voor een enorme groei in online bestellingen uit Rotterdam en directe omgeving.

De opening van een derde vestiging staat inmiddels op de planning en we kijken ernaar uit om ook hierbij weer online zichtbaarheid te genereren.

SEO en social media

Op het gebied van SEO en social advertising fungeert Sageon voornamelijk als sparringpartner en externe consultant. Wij zorgen ervoor dat de basis op orde is en dat op de juiste KPI’s wordt gestuurd.

Samenwerken met Sageon

Een goed voorbeeld van een samenwerking waarbij je als ondernemer niet direct alles uit handen geeft, maar wel de zekerheid hebt dat je maximaal resultaat uit online kanalen haalt!

Wil je eens vrijblijvend sparren over de mogelijkheden voor jouw webshop? Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 24 uur contact met je op!

Meer informatie?

We vertellen je graag vrijblijvend meer.

  Contact

  Wilhelminapark 26
  3581 NE Utrecht

  Routebeschrijving met Google Maps

  Zij kiezen ook voor Sageon:

  Waarom Sageon?