Contentmarketing

Word beter gevonden door kennis te delen!

Beter gevonden worden met contentmarketing


Zonder content (zoals teksten, afbeeldingen, video’s of geluidsfragmenten) wordt je website niet gevonden in zoekmachines als Google. Potentiële klanten (of cliënten) zijn online op zoek naar jouw diensten of producten. Op het moment dat ze dit doen wil je gevonden worden. Met behulp van een slimme contentmarketing strategie zorg je dat mensen jou vinden tijdens dit proces en niet een van je concurrenten.

Door te laten zien dat jij de kennis en skills in huis hebt om het probleem van je klant op te lossen creëer je thought leadership bij jouw doelgroep.

Contentmarketing bureau inschakelen of niet?

Het maken van goede content is voor veel bedrijven een uitdaging. Het schijven van artikelen kan lastig en tijdrovend zijn. Het uitbesteden van contentmarketing aan een bureau kan oplossing bieden.

Contentmarketing bureau Sageon kan het creëren van content uit handen nemen. Wij combineren jouw kennis van de markt met onze kennis in het schrijven voor internet en zoekmachine marketing. Met behulp van eigen tekstschrijvers nemen wij werkzaamheden als het schrijven van blog- of nieuwsartikelen uit handen.

Wij nemen het schrijven van content uit handen voor bijvoorbeeld advocatenkantoren, IT-bedrijven, consultancy-bedrijven en makelaars.

Start met een strategie

Of je nu kiest om zelf content te creëren of om contentcreatie uit te besteden aan een contentmarketingbureau: start met het maken van een strategie. In een contentmarketing strategie leg je vast voor wie geschreven wordt, wie de content gaat creëren, waarover de content moet gaan en wanneer gepubliceerd gaat worden.

In het kort bevat een contentmarketing strategie deze stappen:

1: Starten met contentmarketing

Tijdens de start wordt bepaald wie de doelgroep is, wat we willen bereiken, hoe we de doelstellingen meetbaar maken, wie je als organisatie bent en wat je wilt uitdragen.

2: Strategie bepalen

We weten wat je wilt uitdragen en welke doelstellingen je wilt bereiken. In de strategie gaat het om hoe we deze doelstellingen gaan bereiken. Hoe gaat contentmarketing je helpen om beter gevonden te worden door je doelgroep?

3: Creëren en plannen

Nu kunnen we aan de slag, de basis is gelegd. Door online onderzoek te doen binnen jouw markt wordt bepaald waar de content over zal gaan, wie de content gaat schrijven en wanneer gepubliceerd gaat worden.

4: Verspreiden

De content wordt verspreid. Bijvoorbeeld met behulp van social media. Constant wordt gezocht naar slimme en effectieve manieren waarmee we onder de aandacht van de doelgroep kunnen komen.

5: Analyseren, rapporteren en optimaliseren

Wij analyseren welke pagina’s goed en minder goed scoren. De uitkomsten rapporteren we zodat je altijd een actueel inzicht hebt. Door te blijven optimaliseren zorgen we ervoor dat jij de mogelijkheden van contentmarketing optimaal benut.

Contentmarketing bureau spreken?

Wil je weten hoe jij contentmarketing succesvol kan inzetten? Wil je sparren over de manier waarop je momenteel bezig bent? Of wil je de mogelijkheden bespreken van het uitbesteden van contentcreatie aan een contentmarketing bureau? Maak een vrijblijvende afspraak met Sageon!

Lees ook: