Internet copywriter

Meer omzet met internet copywriting!

Informatiepagina's vs Verkooppagina's


Overtuigen de teksten op je website? Verleid jij bezoekers om contact met je op te nemen? Schrijf jij vooral over wie je bent als organisatie of vertel je wat je voor bezoekers kan betekenen?

In plaats van gebruik te maken van de mogelijkheden die een website biedt worden veel sites nog steeds als online brochure gebruikt. Dit is zonde. Potentiële klanten die jouw website bezoeken willen overtuigd worden. Ze hebben je site gevonden op zoek naar een dienst (of product) en willen lezen dat jij de juiste keuze bent.

Het schrijven van overtuigende teksten voor internet is voor veel mensen lastig. Zij hebben veel baat bij het samenwerken met een internet copywriter.

Wat is internet copywriting?

Een copywriter houdt zich bezig met het schrijven van wervende en activerende teksten. Denk hierbij aan teksten voor folders, brochures en advertenties.

Internet copywriting gaat specifiek over het schrijven voor websites, apps en e-mail marketing. Een internet copywriter van Sageon zorgt niet alleen voor overtuigende teksten. Wij gebruiken onze kennis van zoekmachine optimalisatie (SEO) om de teksten ook goed vindbaar te maken. Het is zonde als je een sterke tekst hebt geschreven die niet gevonden wordt in zoekmachines.

Opfrissen teksten

Omdat je jouw website regelmatig ziet (en je misschien zelf verantwoordelijk bent voor de teksten) valt een fout(je) je niet meer op. Je bent expert in wat je als organisatie te bieden hebt. Hierdoor is het lastig is om als ‘leek’ (of als potentiële klant) naar een tekst te kijken. Het loont daarom om iemand van buiten de organisatie met een frisse blik naar jouw teksten te laten kijken.

Gedragsbeïnvloeding door een internet copywriter

Je hebt een website en wilt met jouw product of dienst een probleem van je doelgroep oplossen. Veel sites geven alleen algemene informatie en beschikken dus alleen over informatiepagina’s. Een internet copywriter schrijft geen informatiepagina maar een verkooppagina. Omdat webdesigners en redacteurs zich (in de regel) niet richten op gedragsbeïnvloeding loont het om samen te werken met een internet copywriter.

Door het kiezen van de juiste woorden beïnvloedt Sageon het gedrag van bezoekers om meer conversie te genereren. Voorbeelden van conversies zijn: de verkoop van een product, het invullen van een contactformulier of het inschrijven voor een nieuwsbrief. 

Copywriter spreken?

Wil je contact met een copywriter? Of wil je weten of jouw teksten optimaal worden geïndexeerd door zoekmachines als Google? Sageon helpt je graag om meer omzet te halen met jouw website.

Lees ook: