Je speelt met de gedachte om samen te werken met een online marketing bureau. Redenen hiervoor zijn vaak:

  • je wilt of kunt zelf geen online marketeer of online marketing team in dienst hebben;
  • het wil niet lukken om zelf echt stappen te zetten op gebied van online marketing;
  • je hebt het onaangename gevoel dat concurrenten hun internet marketing beter voor elkaar hebben en dat je kansen laat liggen;
  • je bent zelf verantwoordelijk voor alles wat met marketing te maken heeft binnen jouw bedrijf en je merkt dat je te weinig tijd en kennis hebt om het maximale uit online marketing kanalen te halen.

Uitbesteden van online marketing kan ook voor jou een goede keuze zijn. Een goed online marketing bureau helpt je aan meer relevante websitebezoekers, meer verkopen of leads en dus meer omzet. De specifieke kennis die een online marketing bureau heeft van online kanalen zorgt er bovendien voor dat jij jouw advertentiebudget slimmer besteedt.

De belangrijkste voordelen van het inhuren van een online marketing bureau leg ik je graag uit.

Gebruik maken van focus en specialisme

Voor het opzetten en uitvoeren van een succesvolle online marketingstrategie zijn meerdere specifieke vaardigheden nodig, denk bijvoorbeeld aan: zoekmachine-optimalisatie (SEO), adverteren in zoekmachines (SEA), contentmarketing, social mediamarketing en conversieoptimalisatie.

Bij bedrijven met wie wij samenwerken is online marketing meestal belegd bij één medewerker. Van deze persoon wordt verwacht dat hij/zij alle vaardigheden optimaal beheerst. In de praktijk is dit niet realistisch: zelfs al zou je op één of twee van deze vaardigheden een expert worden, dan zijn er nog minstens drie aandachtsgebieden waar winst te behalen is.

Een online marketing bureau heeft een team waarbij iedereen een specifieke focus heeft. Deze specialisten verdiepen zich fulltime in hun vaardigheid en de daarbij behorende tools.

Besparen op arbeidskosten door een flexibele online marketing schil

Als klant profiteer je dus van de laatste kennis en mogelijkheden per specialisatie. De benodigde vaardigheden kunnen per uur worden ingekocht, zonder lange contracten, waardoor je altijd grip hebt op de totale kosten. Het aannemen van een fulltime werknemer per specialisme is altijd duurder.

Gebruik van specifieke tools

Een online marketing bureau beschikt over allerlei handige tools om jouw website succesvoller te maken. Aan deze high-end marketingtools hangt vaak een flink prijskaartje. Door een online marketing bureau in te schakelen, wordt jouw website met deze tools gescand en geoptimaliseerd zonder dat je er zelf een duur abonnement voor af hoeft te sluiten.

Een objectieve frisse blik

Een online marketing bureau werkt samen met verschillende soorten bedrijven en weet door rapportages, analyses en ervaring precies wat nodig is om een website te laten presteren. Een objectieve frisse blik op jouw site door een extern online marketing bureau zorgt voor frisse nieuwe ideeën en inzichten voor je bedrijf en website.

Up-to-date kennis

Er zijn weinig sectoren die zo aan verandering onderhevig zijn als online marketing. Specialisten binnen een online marketing bureau blijven op de hoogte door trainingen, cursussen en door er dagelijks mee bezig te zijn. Hierdoor beschikt een online marketingbureau altijd over de meest actuele kennis. Uitbesteding van online marketing zorgt dus voor een efficiënte en up-to-date aanpak.

Focus op je core business

Elk bedrijf heeft zijn eigen expertise en positionering in de markt. Door je als bedrijf zelf bezig te gaan houden met online marketing verlies je deels de focus op je kernactiviteiten. Door online marketing uit te besteden behoud je dus de focus op je core business, daar waar jij goed in bent.

Sneller resultaat

Als je eenmaal besluit dat je aan de slag wilt met online marketing, is het inhuren van een online marketing bureau de snelste manier om dit van de grond te krijgen.

Het aannemen of selecteren van een in-house online marketingteam kost namelijk veel tijd. Goede mensen zijn lastig te vinden. Bovendien is er nog geen routine ontwikkeld voor het maken van een effectief plan. Een online marketing bureau hanteert door ervaring een resultaatgerichte werkwijze om tot een effectief plan van aanpak te komen.

Online Marketing Bureau

Zoals je hebt kunnen lezen biedt het uitbesteden van online marketing veel voordelen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft een samenwerking niet duur te zijn. Het moet je juist omzet gaan opleveren.

Sageon is een online marketing bureau in Utrecht dat sinds 2011 websites zoals die van jou succesvol maakt. Wil je meer informatie? Of wil je van gedachten wisselen met een online marketing consultant met ervaring binnen jouw branche? Maak een vrijblijvende afspraak met Sageon!