Hét boek vol “oh ja” momenten: dat is ‘Mijn eerste 18 jaar’. Een verrassend boek van 182 pagina’s vol hoogtepunten van de tijd van iemands jeugd (geboortejaar 1947 t/m 1983). Een simpel concept, leuk om te krijgen maar nét zo leuk om te geven.

Mijn eerste 18 jaar verkoopt via de eigen webshop en online kanalen zoals bol.com. Naast online kanalen worden de boeken ook offline verkocht in de Bruna, Primera, Read Shop, Intratuin en de Makro.

De samenwerking

Mijn eerste 18 jaar was op zoek naar een partij die kon helpen met promotie via social media. Het doel was in eerste instantie om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met het bestaan van de boeken, om uiteindelijk de verkoop te stimuleren.

Zowel het ontwerpen van de advertenties als het schrijven van de copy wordt door Mijn eerste 18 jaar gedaan. Wij richten ons enerzijds op het inplannen en plaatsen van de berichten, anderzijds ons op het adverteren via social media.

Tijdens een periodiek overleg bespreken we de content voor de komende periode. We bespreken wat wel of juist niet goed heeft gewerkt en testen we nieuwe mogelijkheden binnen het advertentielandschap.

 

Werkwijze

Allereerst hebben we bedacht voor wie de boeken interessant zouden kunnen zijn. Mensen die zelf geboren zijn tussen 1947 en 1983 of kinderen met ouders die geboren zijn tussen een van deze jaartallen. En om de doelgroep nog breder te maken: eigenlijk iedereen die op zoek is naar een origineel en leuk cadeau.

Op basis van deze doelgroepen en het beschikbare budget hebben wij een concreet plan opgesteld. In dit plan hebben we ingezoomd op relevante mogelijkheden, doelstellingen, doelgroepen en budgetten. Nadat we het plan besproken hebben, zijn we aan de slag gegaan met het plaatsen van organische berichten. Vervolgens zijn we begonnen met adverteren binnen META (Facebook en Instagram).

In een continu proces testen en experimenteren we met afbeeldingen, teksten en doelgroepen. In dit proces zitten we nog steeds. Het doel is uiteindelijk om het iedere maand weer een stukje beter te doen.

Naast bovenstaande social media-werkzaamheden zijn we ook aan de slag gegaan met Conversion Rate Optimization (CRO): meer conversies uit het aantal bezoekers halen. Veel bezoekers is namelijk fijn, maar levert niks op als zij uiteindelijk geen aankoop doen. Voor CRO opperen wij verbeteringen die we testen en bij een positief resultaat door laten voeren op de site.

Voorbeelden van ads

Dit zijn een paar advertenties die gedraaid hebben ter promotie.
Ad voor Mijn eerste 18 jaar Ad voor de boekenreeks Mijn eerste 18 jaar

Resultaat

We zijn trots op het resultaat:

  • Binnen 6 maanden zijn we van 0 naar 4.500 volgers op Facebook gegaan.
  • Vanuit META (Facebook en Instagram) zijn er ruim 2.500 verkopen geregistreerd via de advertentiecampagnes.

Toekomst

Mijn eerste 18 jaar is inmiddels aan de tweede druk begonnen. Er wordt niet alleen gewerkt aan een uitbreiding qua jaartallen, ook is Mijn eerste 18 jaar inmiddels verkrijgbaar in België. Er wordt nu hard gewerkt aan het uitgeven van het boek in andere Europese landen.

Jeffrey Roozeboom over de samenwerking met Sageon
Jeffrey Roozeboom, eigenaar van TDM Entertainment

“De samenwerking met Sageon bevalt goed! Leuk team, goede aanpak. De samenwerking draagt concreet bij aan het vergroten van onze online aanwezigheid en het aantal verkochte boeken.”

Op zoek naar jouw partner in online marketing?

Wil je weten hoe een samenwerking met de specialisten van Sageon er voor jouw organisatie uit kan zien? Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar een kennismaking en vertellen graag wat we voor je kunnen betekenen!

Meer informatie?

Laat je gegevens achter. Geen zorgen, we gaan zorgvuldig met je gegevens om.

    Contact

    Wilhelminapark 26
    3581 NE Utrecht

    Routebeschrijving met Google Maps