Om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen die je op social media plaatst ook weergegeven worden zoals jij dat wilt, is het goed om de perfecte afmetingen te weten. Elk social media kanaal hanteert andere afmetingen voor het gebruik van afbeeldingen. Dit maakt het erg lastig om dezelfde foto op meerdere locaties te gebruiken.

Om het makkelijk te maken hebben we de specificaties voor afbeeldingen op Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram en Twitter op een rijtje gezet. Via de onderstaande link kan je het cheatsheet ook nog in een PDF versie downloaden, zo heb je het altijd bij de hand.

Download het cheatsheet hier in PDF

Spring gelijk naar de afmetingen van een specifiek kanaal:

Facebook

Facebook is nog steeds een van de meest gebruikte social media kanalen in Nederland en kent veel verschillende afmetingen. Dat komt omdat de afmetingen voor profiel-, evenementen- en bedrijfspagina’s verschillen. Bovendien maakt het ook uit of je de foto zelf uploadt, uit een link haalt of uitlicht.

Facebook image sizes

LinkedIn

Nederland heeft meer dan 7 miljoen geregistreerde LinkedIn-accounts. Dat betekent dat ruim 80% van de beroepsbevolking in Nederland op LinkedIn aanwezig is. Nederland is niet alleen hierin koploper, we kennen namelijk ook de meeste actieve gebruikers. LinkedIn is daarom een van de beste plekken om zakelijke content te delen. Op het gebied van foto’s wordt er onderscheid gemaakt tussen het persoonlijke- en bedrijfsprofiel.

LinkedIn image sizes

YouTube

Het grootste videoplatform kan natuurlijk niet overgeslagen worden. Videomarketing is niet alleen meer iets van de B2C-markt, ook in de B2B-markt is het volledig geïntegreerd. Een opvallend punt bij afbeeldingen op YouTube is dat de banner op elk apparaat anders wordt weergegeven. Het gedeelte van de afbeelding dat wordt getoond verschilt enorm per kanaal, wat het lastig maakt om de juiste afbeelding te plaatsen.

YouTube image sizes

Instagram

Sinds enige tijd hoeven Instagram foto’s niet meer vierkant te zijn en is er meer vrijheid in het uploaden van foto’s. De foto’s worden echter nog steeds vierkant bijgesneden voor de weergave op een profiel. Een afbeelding plaatsen in een verhaal heeft meer vrijheid maar de perfecte afmeting is 1080 x 1920 pixels.

Instagram image sizes

Twitter

Maandelijks wordt Twitter door 2,8 miljoen Nederlanders gebruikt en heeft het een constant aantal gebruikers. Het medium is vooral geschikt om in te spelen op de actualiteit. Hierbij zijn afbeeldingen natuurlijk ook van belang.

Twitter image sizes