Vacature video laten maken?

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je vacatures onder de aandacht te brengen? Met krachtige video’s kun je potentiële kandidaten enthousiasmeren, informeren en overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

Kies je voor ons dan krijg je niet alleen een mooie werken-bij video. We denken als ervaren online marketing bureau ook graag met je mee over hoe jouw vacature video door de juiste mensen bekeken wordt. Bijvoorbeeld door middel van adverteren in zoekmachines of social media.

Strategie

Productie

Distributie

Over samenwerken met Sageon:

Wat kun je bereiken met een vacature video?

Wil je jouw bedrijf en vacatures op een authentieke manier presenteren? Dan is een wervingsvideo zeker het overwegen waard. Een vacature video laat potentiële kandidaten een kijkje achter de schermen nemen. Ze krijgen een goed beeld van de functie, het bedrijf en de werksfeer.

Met een vacature video kun je de volgende doelen bereiken:

  1. Transparantie en authenticiteit: een vacature video geeft potentiële kandidaten een eerlijk en realistisch beeld van de vacature en het bedrijf. Door collega’s aan het woord te laten, creëer je vertrouwen en laat je zien dat jouw bedrijf een aantrekkelijke werkplek is.
  2. Meer conversie: uit onderzoek blijkt dat vacature video’s kunnen zorgen voor een flinke conversiestijging. Door gebruik te maken van videocontent, kun je potentiële kandidaten beter bereiken en overtuigen om te solliciteren.
  3. Doelgroepbereik: video is momenteel het ding. Vooral de jongere generaties, zoals generatie Z, hechten veel waarde aan videocontent. Denk aan TikTok en Instagram Reels. Door video’s in te zetten, kun je deze doelgroep beter bereiken.

Maak jij al gebruik van video in jouw online marketing strategie? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op!

Wat maakt een goede vacature video?

Een goede vacature video kenmerkt zich door authenticiteit, creativiteit en een (voor de doelgroep) heldere boodschap. Het moet volstrekt duidelijk zijn waarom ze bij jou moeten solliciteren.

Een goede vacature video bevat de volgende elementen:

  1. Een pakkende introductie: begin met het prikkelen van de kijker door een korte, krachtige introductie van de vacature en het bedrijf.
  2. Het tonen van de werkomgeving: laat de potentiële kandidaat een kijkje nemen in de werkomgeving door middel van beelden van het kantoor, de werkplekken en de sfeer.
  3. Interviews met medewerkers: mag absoluut niet ontbreken. Geef medewerkers de kans om te vertellen over hun ervaringen, waarom ze bij het bedrijf werken en wat ze zo leuk vinden aan hun functie.
  4. Duidelijke functieomschrijving: leg duidelijk uit wat de functie inhoudt, wat de vereisten zijn en welke verantwoordelijkheden erbij komen kijken.
  5. Call-to-action: sluit de video af met een sterke call-to-action en vertel hoe ze kunnen solliciteren.

Wat kost een vacature video?

Uiteraard wil je graag weten wat de kosten zijn van een vacature video. We zouden hier graag een bedrag willen noemen alleen is dat nagenoeg onmogelijk. Videomarketing is maatwerk en dat geld ook voor de kosten.

Het soort vacature video dat je voor ogen hebt bepaalt de resources die nodig zijn om een video te maken. Denk aan het aantal locaties, productiedagen en de tijd die het kost om de video te editen. Wil je weten wat jouw vacature video ongeveer kost? Neem contact op dan geven we je vrijblijvend een prijsindicatie.

Waarom Sageon?

Als ervaren online marketing bureau leveren we meer dan alleen een werken-bij video. Wij zorgen ook dat jouw video wordt bekeken door de juiste mensen. Sageon ontzorgt je dus van A tot Z.

Bij het produceren van de video houden we bijvoorbeeld al rekening met de juiste formaten. Jouw video ziet er dan net zo goed uit op YouTube als op Instagram.

Bekijk ons werk

Naast het feit dat we als online marketing bureau video’s optimaal verspreiden, zijn we natuurlijk ook erg trots op ons portfolio. Bekijk gerust enkele voorbeelden:

Klant: Joosten Advocaten | Opdracht: Informatieve video over Joosten Advocaten

 

 

Klant: Volvo Bangarage | Opdracht: Een branding video voor de Bangarage Amsterdam Zuidoost locatie

Klant: Ice-World | Opdracht: Informatieve video over ‘Project Management & Technical Support’ bij Ice-World

 

 

Meer weten over videomarketing?

Wil je weten wat jij met videomarketing kan bereiken? Sageon denkt graag met je mee! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

quinten-online-marketeer

Laat gerust je gegevens achter. Je hoort binnen één werkdag van ons!

    Referenties: