Zie je ook steeds vaker TikTok-filmpjes voorbijkomen op Instagram? Enige tijd geleden heeft Instagram Reels geïntroduceerd. Een Reel is een korte (vermakelijke) video, en is gelanceerd als vervolg op de Stories. Met Reels en stories breng je je business tot leven. Door het delen van een Reel kun je op een snelle én leuke manier een inkijk geven in je bedrijf, maar ook makkelijk een kijker meenemen in je hobby of laten kennismaken met een nieuw onderwerp.

Reels? Maar we hebben toch al Stories…

Het grootste voordeel van Reels ten opzichte van Stories is dat Reels langer zichtbaar blijven. Reels verschijnen namelijk in het overzicht van je accounts, waar Stories maar 24 uur te zien zijn. Reels verschijnen daarmee dus ook in je feed.

Reels blijven in je overzicht staan en daarmee kan een ‘oude’ reel nog altijd viral gaan. Precies wat je wilt!

Word je eigen videomarketeer

In het hele social media- en contentlandschap wordt het gebruik van videomarketing steeds populairder. Het gebruik van Reels kan daarom voor je bedrijf kan een toevoeging zijn. We zetten de belangrijkste 5 redenen voor je op een rijtje. Gegarandeerd dat je aan het eind van dit blog wil je Reels gaan gebruiken voor je bedrijf!

1.    Groter bereik

Een belangrijke reden om Reels te gebruiken voor je business is laten groeien van je bereik. Het algoritme van Instagram vindt het fijn als je ál hun features gebruikt, dus ook Reels. Op veel profielen is de Reel met de minste kijkcijfers alsnog vaker bekeken dan de populairste story!

2.    Behind the scenes; inkijk in je bedrijf

Door het gebruik van Reels kun je aan jouw volgers laten zien wat er achter de schermen bij jouw bedrijf gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld meer laten zien over de productie van je artikelen of samenwerkingen die je bent aangegaan. Ook is een Reel een makkelijke manier om te laten zien hoe jouw product gebruikt, bijvoorbeeld met een korte tutorial.

Heb je onze day at the office Reel al gezien? ?

3.    Duurzame content

Veel bedrijven zien de tijd die nodig is om een Reel te creëren als obstakel. Over het algemeen is het inderdaad zo dat het maken van een Reel meer tijd kost dan een story.

Maar…. daar staat wel tegenover dat een ‘oude’ Reel makkelijk nieuw in iemands feed kan verschijnen en zelfs dan nog viral kan gaan. Twéé vliegen in een klap, daar houden wij van!

4.    Online zichtbaarheid

Een bedrijfsaccount op een social mediakanaal is tegenwoordig vanzelfsprekend: je valt buiten de boot als je geen social media inzet voor je business. En dat is precies wat je niet wilt.

Het gebruik van Reels is een makkelijke manier om meer online zichtbaarheid te creëren en mensen op de hoogte te houden van je bedrijf. In de Instagram feed komen Reels namelijk vanzelf tevoorschijn, gebaseerd op gevolgde accounts of gezochte hashtags.

5.    Vermaak

Het staat hierboven al… mensen willen vermaakt worden. Dit is uiteraard een belangrijke reden, aangezien Reels voornamelijk uit bewegende beelden bestaan. Zo geneer je ook wat naamsbekendheid, op een leuke manier!

Meer weten of hulp nodig?

Wil je meer informatie over hoe je social media in kunt zetten voor jouw bedrijf? Sageon helpt je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op. Vergeet ons niet te volgen op Instagram.