Het schrijven van een goede advertentie in Google Ads kan lastig zijn. Je wilt dat de bezoeker door de advertentie contact met je opneemt. Maar hoe zorg je er nu voor dat mensen op jouw advertentie klikken in plaats van de advertentie van je concurrent?

In dit artikel geven we je 8 slimme tips die jou helpen bij het schrijven van topadvertenties.

Waar is de potentiële cliënt naar op zoek?

Voordat je begint met het schrijven van advertenties moet je eerst begrijpen waar de bezoeker naar op zoek is. Stap in de schoenen van de klant en stel jezelf de vragen:

  • Welk probleem is er?
  • Welke oplossing kun jij als advocaat aanbieden?
  • Wat is het gewenste resultaat?

Breng het probleem en de oplossing duidelijk naar voren in de tekst. Zo maak je de advertentie herkenbaar voor de bezoeker. Een snelle manier om dit in je advertenties te verwerken is door het stellen van een vraag.

“Rijbewijs terug?” of “Hulp nodig bij echtscheiding?”

Uiteraard vergroot je de klikkans door de advertentie af te maken met een geruststelling dat jij dit voor de bezoeker kan oplossen.

Emoties, emoties.

Wanneer je nog dieper ingaat op de vraag: “wat motiveert bezoekers op een advertentie te klikken?”, kom je al snel uit bij emoties. We weten dat emoties onze beslissingen sterk beïnvloeden. Door advertenties te schrijven die bepaalde emoties opwekken bij bezoekers vergroot je de klikkans.

Speel in op negatieve emoties zoals angst, boosheid of onzekerheid. De angst voor een hoge boete, de boosheid over het (onterecht) verliezen van een baan of de onzekerheid om met niets achter te blijven na de scheiding werkt als een magneet voor bezoekers.

Laat een ingevorderd rijbewijs niet je baan kosten!”

Naast negatieve emoties kun je uiteraard ook positieve emoties opwekken door middel van humor of door in te gaan op de wens van de bezoeker.

In no time weer aan de bak met je rijbewijs!

Cijfers en statistieken

Cijfers en statistieken klinken wellicht wat saai, maar ze kunnen je advertentie laten opvallen ten opzichte van de concurrentie. Cijfers kunnen bijvoorbeeld het aantal geholpen of tevreden cliënten zijn. Zo laat je bezoekers zien dat vele andere klanten hen voorgingen. Dit kan net die extra push betekenen die de bezoeker overtuigt om op jouw advertentie te klikken.

Let wel op dat de cijfers en statistieken die je gebruikt ook echt waarde toevoegen aan je advertentie.

Maak unieke en zoekwoordrijke links

Google Ads biedt je de mogelijkheid een aangepaste bestemmingsurl bij je advertenties in te voeren. Dit betekent dat je een advertentie die linkt naar de homepage kunt voorzien van een url die qua onderwerp relevanter is.

Tip: gebruik hiervoor het belangrijkste zoekwoord van de advertentiegroep.

Van www.sageon.nl naar sageon.nl/internetmarketing

adwords-sageon-ad-bestemmingsurl

Spelling en grammatica

Een van de grootste boosdoeners in online adverteren is een spelfout in je tekstadvertentie. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je de advertenties dubbelcheckt op spelling en grammatica. Een spelfout leidt bezoekers af van wat je probeert te bereiken. Daarnaast oogt je advertentie direct een stuk minder professioneel.

Ook het gebruik van interpunctie is belangrijk. Je creëert meer overtuiging door de eerste zin in de advertentie te laten eindigen met een punt, vraagteken of uitroepteken.

Staat je advertentie op positie 1 tot 4 in de zoekresultaten? Dan wordt de eerste zin naast de titel geplaatst.

Adwords ad Sageon interpunctie

Check out the competition

Zeker als je op een sterk concurrerende markt adverteert, is het slim om de concurrentie goed in de gaten te houden. Door de advertenties van je concurrenten te bekijken, leer je welke woorden en zinnen ze gebruiken, op welke emotie zij zich focussen en welke extensies ze gebruiken. Wat extensies zijn lees je verderop in dit blogartikel.

Stel jezelf hier ook de vraag:

“Als ik een bezoeker was, wat zou voor mij aantrekkelijk zijn om op te klikken?”

Een slimme tool binnen Google Ads is de Advertentievoorbeeld en –diagnose tool. In deze testomgeving kun je zien hoe je eigen advertentie voor een bepaald zoekwoord wordt weergegeven. Daarnaast zie je op welke plek de advertentie staat en hoe de advertenties van concurrenten eruitzien.

Het voordeel van de diagnosetool is dat je niet met de daadwerkelijke advertenties in Google hoeft te testen. Zodoende heeft je testgedrag geen invloed op het succes van de campagne.

De tool biedt de mogelijkheid om zowel voor het zoekwoord, de regio, de taal als het apparaat de advertenties te bekijken.

AdWords Advertentievoorbeeld - tool

 

Een andere tool is de I search from website. Deze website werkt in de basis hetzelfde als de mogelijkheden binnen Google Ads. Je noteert de gewenste regio, taal en apparaat en typt het zoekwoord in waarop jij gevonden wilt worden. Hierna kun je bekijken waar op de pagina je advertentie staat en welke andere concurrenten op dit zoekwoord gevonden worden.

I Search From site - Tool

Voeg extensies toe

Wat is een advertentie zonder extensies? Extensies geven de bezoeker meer informatie over het advocatenkantoor, een duidelijk overzicht van alle voordelen die jullie bieden en eventueel een snelle manier om contact op te nemen.

AdWords ads Sageon extensies

Er zijn verschillende extensies waaruit je kunt kiezen. Denk bij het toevoegen van extensies ook goed na over wat zinvol is. Hieronder de vier belangrijkste extensies voor advocaten:

  1. Sitelinks extensie. Deze extensie laat je meerdere webpagina’s toevoegen. Zo laat je bezoekers zien voor welke andere diensten zij jouw kantoor kunnen inschakelen. Maar ook relevante landingpagina’s kunnen worden getoond.
  2. Locatie extensie. Met deze extensie kun je een locatie toevoegen. Zo weet de consument direct waar ze je kunnen vinden.
  3. Oproep extensie. Met de oproepextensie voeg je een telefoonnummer toe aan je advertentie. Deze extensie kun je zo instellen dat deze alleen onder werktijden getoond wordt. Dit voorkomt out of office perikelen.
  4. Highlight extensie. Deze extensie laat de bezoeker direct de voordelen van het advocatenkantoor zien. Een perfecte manier om de unique selling points te showcasen. Denk aan gratis intakegesprek of 15 jaar ervaring.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het schrijven van topadvertenties in Google Ads? Of besteed je het adverteren via zoekmachines liever uit aan een gespecialiseerd online marketingbureau voor advocaten? Neem dan contact op met Sageon!