Videomarketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van online marketing. Enkele bevindingen uit een onderzoek naar de rol van videomarketing onder marketeers en consumenten in december 2021 (wyzowl):

  • 86% van de bedrijven gaf aan video als marketingtool in te zetten.
  • 93% van deze bedrijven gaf aan dat videomarketing een cruciaal onderdeel is van hun strategie, en
  • 84% van de consumenten is overtuigd een product te kopen na het bekijken van een video.

Videotrends

Omdat videomarketing -nog altijd- steeds belangrijker wordt, bespreken we de 5 belangrijkste videotrends voor 2022. Zo weet je hoe jouw business relevant kan blijven met het gebruik van video als marketingtool.

5 trends die jij kunt gebruiken voor jouw business:

1. Live video’s

Sinds corona zijn live video’s nog nooit zo populair geweest, met name doordat er over de hele wereld een einde kwam aan evenementen en andere persoonlijke ervaringen. Voor bedrijven was het de best vervangende manier om toch in direct contact met consumenten te blijven. Videostreaming kan gebruikt worden voor het vertellen van een merkverhaal, het organiseren van live Q&A’s of om de consument een kijkje achter de schermen te laten nemen.

2. Social media stories

Een belangrijk onderdeel op social media zijn stories geworden. Door middel van een afbeelding of een korte video kan een merkverhaal verteld worden en zorgt een korte boodschap voor een persoonlijke connectie met de klant. Storytelling blijkt namelijk nog steeds de meest effectieve manier om betrokkenheid van klanten te creëren.

Tegenwoordig zorgen social media stories ook voor interactie met de volgers. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een poll of de mogelijkheid voor volgens om vragen te stellen aan hun favoriete merk. Daarnaast kunnen bedrijven zelf getagd worden in de stories van hun klanten. Zo krijgen bedrijven een beter beeld van wat er speelt onder hun klanten en welke voorkeuren ze hebben.

3. Vlogs

Naast de stories op social media zijn vlogs nog altijd een belangrijke manier voor storytelling en betrokkenheid te behouden van klanten. Vlogs zijn inmiddels volledig geoptimaliseerd en kunnen voor allerlei soorten topics ingezet worden. Van reizen tot aan opvoeden; over ieder onderwerp is wel een vlog te vinden!

4. AR en VR

Augmented reality (AR) en virtual reality (VR) bestaan al een tijd, maar vinden nu pas hun weg naar online marketing. Net als live video’s is dit versterkt door corona, doordat bedrijven op andere manieren probeerden te hun klanten te bereiken. AR en VR komen, samen met live video’s, het dichtst in de buurt van de real-time ervaring van klanten.

Sommige winkels bieden ook try-before-buy aan. Door middel van VR kan een klant ervaring opdoen met een product alvorens de klant het product koopt.

Snapchat maakt veel gebruik van AR. Met name door het gebruik van filters, waarbij de gebruiker een product kan gebruiken, is erg populair. Een voorbeeld hiervan is de promotie van schoenen van Gucci. Via de filterfunctie op Snapchat is het mogelijk om het zelf te doen laten lijken dat je Gucci-schoenen droeg.

Voor 2022 wordt voorspeld dat video’s als onderdeel van online marketing steeds belangrijker wordt. Onder andere door de huidige situatie rondom corona zijn video’s relevant, maar ook al bestaande tools zoals vlogs en AR/VR blijft booming business.

Video’s alleen vertellen niet het hele verhaal

Video’s zijn enkel een onderdeel van de hele marketingstrategie. Heb je vragen of hulp nodig bij jouw online marketing? Sageon helpt je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.