ChatGPT en OpenAI: iedereen heeft het erover. Wat is ChatGPT nu eigenlijk? We vroegen het haar zelf.

Let op! Onderstaande tekst is geschreven door ChatGPT, de chatbot te vinden op https://openai.com/

Opdracht: leg uit wat ChatGPT is

ChatGPT is een open source Natural Language Processing (NLP) model dat ontwikkeld is door HuggingFace. Het is gebaseerd op het GPT-2-model en is bedoeld om conversaties te voorspellen. Het model is getraind op een enorme hoeveelheid gespreksdata om zo een chatbot te creëren die kan antwoorden op vragen en meningen kan geven in een natuurlijke taal. Het model is in staat om een verscheidenheid aan onderwerpen te begrijpen, variërend van politiek tot technologie.

Opdracht: leg uit wat je met ChatGPT kunt

Met chatGPT kun je een chatbot creëren die interactief met gebruikers kan converseren, informatie kan verstrekken en antwoorden kan geven op vragen.

Opdracht: leg uit waar ChatGPT haar informatie vandaan haalt

ChatGPT haalt zijn informatie uit een gedistribueerd kunstmatig intelligent (AI) netwerk dat is gebaseerd op de generatieve transformatieelering (GPT) technologie. Het netwerk is getraind met een enorme hoeveelheid tekst en is in staat om antwoorden te geven op vragen die worden gesteld door mensen.

Oke, maar waarom schrijf je dan zelf dit blog eigenlijk niet?

Opdracht: schrijf een blog over ChatGPT

ChatGPT is een innovatieve nieuwe technologie die gebruikers in staat stelt om een conversatie aan te gaan met een virtuele agent, die gebruikmaakt van natuurlijke taalverwerking (NLP). Met deze technologie kunnen gebruikers de conversatie voeren met een virtuele agent, die gebaseerd is op een kunstmatige intelligentie (AI), waardoor ze moeiteloos kunnen zoeken naar informatie, vragen stellen of gewoon een gesprek voeren.

ChatGPT biedt gebruikers een ervaring die vergelijkbaar is met het gesprek dat ze zouden hebben als ze met een echte persoon spraken. Het systeem neemt op basis van wat een gebruiker zegt en wat de gebruiker vraagt, een antwoord of oplossing. Op basis van deze informatie kan het systeem op een natuurlijke manier een antwoord geven dat een gebruiker begrijpt en waarmee hij zich verbonden voelt.

Met ChatGPT kunnen gebruikers eenvoudig informatie vinden, vragen stellen en een gesprek voeren met een virtuele agent. Dit is erg handig voor bedrijven die willen dat hun klanten informatie snel en gemakkelijk kunnen vinden. ChatGPT kan ook worden gebruikt als een klantenservice-tool, waardoor bedrijven hun klanten kunnen helpen met hun problemen.

Kortom, ChatGPT is een innovatieve nieuwe technologie die veel mogelijkheden biedt voor bedrijven en gebruikers. Het is een krachtige tool die gebruikers helpt om informatie te vinden, vragen te stellen en een gesprek te voeren met een virtuele agent. Met ChatGPT is het mogelijk om de ervaring van een gesprek met een echte persoon te simuleren, waardoor gebruikers een gevoel van verbondenheid ervaren.

Best gaaf dus! En dan zijn dit nog vrij ‘eenvoudige’ voorbeelden. Je kunt ChatGPT ook vragen om een dagprogramma te bedenken voor jouw volgende stedentrip of zelfs om een code te schrijven voor een app of WordPress-extensie. 

Wat vinden wij?

Wij zijn al een tijdje aan het testen met AI-tools. Naast ChatGPT hebben we ook Jasper, Frase, WordHero, Juice.ai, Ryter, and peppertype.ai bekeken.

Het is echt indrukwekkend wat deze tools kunnen. Wij gebruiken ze met name om ons werk efficiënter te kunnen doen. Met behulp van deze tools hebben we binnen no-time onderwerpen voor blogs te pakken. Ook helpt de tool ons met het bedenken van titels en advertentieteksten.

De tools zijn nog niet zover ontwikkeld dat ze dezelfde kwaliteit kunnen leveren als het brein van een ‘menselijke’ schrijver. Redigeren door iemand van vlees en bloed is nog steeds nodig. Dus onze conclusie: AI zorgt ervoor dat wij efficiënter kunnen werken. Maar het vervangt ons menselijke brein (nog) niet.

AI-content en SEO

Wat vindt Google van deze tools? Hoe zit het met SEO? Straft Google AI-content af? Zolang de content geschreven is voor gebruikers, lijkt het geen probleem. Hierover gaat Danny Sullivan (Search Liaison bij Google) verder op Twitter:

Online marketing bureau in Utrecht

Wij zitten boven op de laatste ontwikkelingen. Meer weten over online marketing en het juist inzetten van tools als AI om jouw doelgroep te bereiken?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!