Frijters MindTuning helpt mensen af van burn-out en angsten.

Samen werken naar resultaat

Pieter Frijters is ondernemer, trainer en auteur van 4 bestsellers. Begin jaren 90 zocht Pieter twee jaar lang hulp bij verschillende psychologen wegens een burn-out en ontstane angsten. Het was frustrerend dat niets hem verder bracht en dat de tijd leek stil te staan. Alle aandacht was gericht op de oorzaak en het probleem zelf.

Het ontstaan van MindTuning

Hij was overtuigd dat het veel sneller en eenvoudiger moest kunnen en ging op onderzoek. Na veel experimenteren ontwikkelde hij in 1992 MindTuning®. Waarmee zijn burn-out en daaraan gekoppelde angst, als sneeuw voor de zon verdwenen.

Met de door hem ontwikkelde methodiek maakte Pieter Frijters van Spreek.nl de onovertroffen marktleider op het gebied van presentatietrainingen.

De missie van Pieter Frijters en zijn team is simpel: zo veel mogelijk mensen helpen om van hun burn-out en angsten af te komen. Via de websites mindtuning.nl en spreek.nl verwezenlijken ze deze missie.

 

De twee platforms van Pieter Frijters en zijn team dienen elk een eigen doel:

 • Spreek geeft spreek- en presentatie-trainingen voor het bedrijfsleven en hoger management. De trainingen zorgen voor nieuwe vaardigheden en inzichten: dit levert de klant maximaal rendement tijdens overleg en presentaties.
 • MindTuning  is dé specialist voor het oplossen van angst & onzekerheid, burn-out & stress. Dit realiseren ze met een minimale tijdsinvestering en een maximaal resultaat. Twee platforms met een breed aanbod van fysieke en online trainingen.

Eind 2020 is Sageon benaderd om MindTuning en Spreek succesvoller te maken met behulp van online marketing. Tijdens deze samenwerking staan we niet alleen in nauw contact met het team van Pieter Frijters, ook werken wij samen met online strateeg Robin Telgenhof.

Werkwijze Sageon: opstart- en groeifase

Tijdens een samenwerking onderscheiden we de opstart- en groeifase. De opstartfase bestaat een grondige scan van de online omgeving: wij gaan aan de slag met een nulmeting, doelgroepanalyse, zoekwoorden- en concurrentie-onderzoek.

Op basis van de scan schrijven wij een concreet plan van aanpak. In dit plan laten wij zien waar online kansen liggen en welke werkzaamheden nodig zijn om deze kansen optimaal te benutten. Na de opstartfase start de groeifase. De groeifase bestaat uit werkzaamheden die wij structureel uitvoeren om prestaties te verbeteren. Denk aan zoekmachine-optimalisatie (SEO) en het voeren van online campagnes door bijvoorbeeld het adverteren in zoekmachines (SEA).

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis van een goede samenwerking. In de opstartfase en ook tijdens het ontwikkelen in de groeifase is er nauwe samenwerking tussen het team van Pieter Frijters en de specialisten van Sageon.

Ieder teamlid – zowel bij Spreek/MindTuning als bij Sageon – draagt bij vanuit zijn eigen specialisatie. Met gebundelde kennis en ervaring werken we samen aan de invulling en uitvoering van een heldere strategie.

Communicatie

Naast vertrouwen is ook communicatie een pijler in de samenwerking. Door regelmatig contact – wekelijkse updates, maandelijkse rapportages, regelmatige voortgangsgesprekken en evaluaties – bestaat voor beide partijen de ruimte om snel te schakelen.

Robin Telgenhof is als zelfstandig online strateeg verbonden aan het team van Pieter Frijters. Voor Sageon is Robin aanspreekpunt én sparringpartner in de onlinemarketing aanpak voor team Frijters.

Resultaat

2 jaar samenwerken heeft veel gebracht. Naast succesvolle marketingcampagnes op diverse online platforms als LinkedIn, YouTube en Google is er ook een eigen werkwijze ontstaan. In dit stramien wordt data ingezet om de strategie te bepalen en verder te ontwikkelen.

Uitgebreid en vernieuwend zoekwoordonderzoek, continue zoekmachineoptimalisatie, een sterke marketing funnel en vooral een goede samenwerking heeft gezorgd voor een frisse blik op het online trainingsaanbod.

Domein 1: + 93% paginaweergaven en +75% gebruikers

#1 posities op meer dan 20 belangrijke zoektermen.

Domein 2: een toename van 58% van paginaweergaven.

Inmiddels heeft het team van Pieter Frijters al miljoenen mensen bereikt en meer dan 30.000 mensen kunnen helpen, en is dit nog maar het begin. Een resultaat waar we trots op zijn.

Toekomst

Een samenwerking op basis van vertrouwen is een samenwerking gemaakt voor groei.

Het team Sageon en het team Frijters MindTuning en het team Spreek.nl blijven samenwerken; samen zorgen we voor optimalisatie en online groei. Zo gaan we:

 • De websites verder optimaliseren: niet alleen gericht op conversie, maar vooral ook op gebruiksgemak.
 • Inzetten op nieuwe kanalen.
 • Doelgroepen bereiken via platforms waar Spreek.nl en of Frijters MindTuning nog niet zijn vertegenwoordigd.
 • De omzetgroei via online kanalen verder uitbreiden. Het doel: 25% omzetgroei.

Op zoek naar jouw partner in online marketing?

Wil je weten hoe een samenwerking met de specialisten van Sageon er voor jouw organisatie uit kan zien? Neem vrijblijvend contact met ons op.

We kijken uit naar een kennismaking en zijn benieuwd wat we voor je kunnen betekenen!

Meer informatie?

Laat je gegevens achter. Geen zorgen, we gaan zorgvuldig met je gegevens om.

  Contact

  Wilhelminapark 26
  3581 NE Utrecht

  Routebeschrijving met Google Maps

  Referenties

  Waarom Sageon?