Het antwoord op deze vraag wil iedereen die zich bezighoudt met het genereren van leads via online marketing wel weten.

Goed nieuws: je kunt achterhalen welke bedrijven jouw website bezoeken. Ik vertel je straks hoe. We duiken eerst even terug in de tijd.

Vroeger, een aantal jaar geleden, was deze informatie beperkt vindbaar in Google Analytics. Je kon bezoekers van bedrijven in Google Analytics herkennen wanneer zij hun bedrijfsnaam in de netwerknaam hadden vermeld. Deze informatie klopte niet altijd, maar het was in ieder geval iets. De functie is echter al een tijdje verdwenen, en bood bovendien geen oplossing voor bedrijven zonder eigen netwerk.

Sinds een aantal jaar zijn er verschillende tools op de markt die deze informatie wel weten te achterhalen. Voor onze klanten en voor onszelf zijn wij op zoek gegaan naar de beste tool die de meeste bedrijven herkend. Wij zijn uitgekomen bij Leadinfo en zijn inmiddels al een aantal jaar partner.leadinfo partner

Bedrijven herkennen met Leadinfo

Leadinfo plaatst een stukje code op jouw website. Met behulp van deze code worden bedrijven herkend door het IP-adres te koppelen aan een uniek samengestelde database.

Vervolgens zie je bedrijfsgegevens, email-adressen en LinkedInprofielen in een overzichtelijk dashboard. Leadinfo laat ook zien welke specifieke pagina’s bedrijven hebben bekeken en via welke bron bezoekers op je website zijn gekomen, bijvoorbeeld Google Ads.

Het gebruiken van Leadinfo is AVG-proof. Als gebruiker dien je dit wel in de privacyverklaring en in het register van gegevensverwerkingen op te nemen.

Mogelijkheden van Leadinfo

Sageon.nl wordt wekelijks door duizenden bezoekers bekeken. De meeste bezoekers komen via ons blog op de site. Leuk om onze kennis te delen met andere online marketeers of met studenten, maar deze bezoekers worden in de meeste gevallen geen klant.

Je kunt Leadinfo zo inrichten dat je alleen leads ontvangt die voor jou interessant zijn. Bijvoorbeeld omdat ze de contact, ‘over ons’ of werkwijze pagina hebben bekeken. Voor deze melding gebruiken wij de koppeling met Slack.

Werk je voor een bedrijf waarbij het salesteam is opgedeeld in bepaalde regio’s? Dan kun je ook instellen dat bedrijven uit een bepaalde regio bij de juiste persoon terecht komen, bijvoorbeeld via de mail.

Integraties en (toekomstige) features

Leadinfo integreert naast Slack met onder andere Exact Online, Hubspot, Pipedrive, Salesforce, Teamleader en Zapier.

Met behulp van Lead Gen Forms kun je bezoekers aanspreken zodra ze jouw website bezoeken en worden herkend door de software. Misschien zie je deze popup zelf nu ook rechtsonder in je scherm. Dit ziet er ongeveer zo uit:

leadinfo lead gen form

Sinds kort is het mogelijk om bedrijven die voldoen aan jouw voorwaarden te exporteren naar LinkedIn. Zo kun je bedrijven heel gericht bereiken met jouw boodschap. Andere features waar nu aan wordt gewerkt zijn:

  • Multipage Lead Gen Form
  • Mousetracking
  • Liquid Content
  • E-mail tracking
  • Wereldwijde herkenning

Interessant, ik wil Leadinfo gratis testen

Als partner van Leadinfo kunnen we je de software 14 dagen gratis laten testen. Neem hiervoor gerust contact op. Ook voor andere vragen over Leadinfo staan we je graag te woord!