Hoe makkelijk zou het zijn om ook onderweg op de hoogte te blijven van je AdWords campagnes? Met de nieuwe Google AdWords app voor iOS is dat nu ook voor iPhonegebruikers mogelijk!

Nadat er al even een Androidversie beschikbaar was, werd het nu tijd dat ook Applegebruikers met de AdWords app aan de slag kunnen. De applicatie is een goede aanvulling op je desktopaccount. Zo kun je ook onderweg je campagnes volgen, kleine aanpassingen maken en op de hoogte blijven van eventuele errors in het account.

In dit artikel zetten we de grootste voordelen van de Google AdWords app voor iPhone op een rij.

Alle rapportages live

Met de AdWords app zijn alle rapportages van je campagnes live in te zien. Zo kun je gemakkelijk de status van de campagnes onderweg bekijken en de campagnes optimaliseren. Zodra je hebt ingelogd met je AdWords account worden alle campagnes automatisch overgezet naar de applicatie.

homepage in AdWords app

Hierna bepaal je zelf welke advertentiegroepen of campagnes je wilt bekijken en welke informatie je het belangrijkste vindt. Nadat je filters hebt ingesteld wordt de informatie overzichtelijk op het scherm geprojecteerd. Alle pagina’s zijn daarbij aangepast aan de schermgrootte van je iPhone.

Snel kleine aanpassingen maken met de AdWords app

De tool maakt het mogelijk dat je in de bus of trein gemakkelijk campagnes en advertentiegroepen kunt aanpassen. Zo kun je aanpassingen maken in je biedstrategieën en het bod voor bepaalde keywords verhogen. Wanneer de campagne is ingesteld voor ‘automatisch bieden’ en je een maximaal dagbudget hebt ingesteld is deze functie voor jou niet van toepassing.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen bepaalde advertenties tijdelijk te onderbreken of juist weer live te zetten. Zo kun je er bijvoorbeeld op weg naar huis achterkomen dat een advertentie ineens enorm slecht presteert. De AdWords app maakt het mogelijk om de advertentie via de app op smartphone of tablet direct te stoppen. Zo beperk je de schade en kun je op een later tijdstip de advertentie optimaliseren.

De nieuwe applicatie is een mooie aanvulling op je desktopaccount. Nieuwe campagnes of advertenties starten of bestaande advertenties aanpassen is dan ook alleen via de desktop mogelijk.

Meldingen en aanbevelingen

Loopt een campagne binnenkort af? Presteert een advertentie slecht? Of worden belangrijke zoekwoorden uitgesloten? De app laat het je weten. Alle meldingen worden overzichtelijk weergegeven in een apart menu.

De AdWords app laat ook zien welke meldingen via de smartphone of tablet zijn aan te passen. Uitgebreide handelingen zijn niet mogelijk en beter te doen via de desktopversie.

meldingen in AdWords

 

Naast belangrijke meldingen voorziet Google je ook graag van een aantal mogelijkheden. In de meeste gevallen kan dit betrekking hebben tot je biedstrategie en laat Google je zien hoe je via andere manieren meer uit je advertentie kan halen. Let hierbij trouwens wel op dat je het budget niet onnodig verhoogt.

mogelijkheden in AdWords app

 

AdWords app: handige tool!

Al met al is Google AdWords voor iOS een handige tool. De app is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en werkt verrassend snel. Een goede tool om ook onderweg de prestaties van je online campagnes en advertenties in de gaten te houden!

Online adverteren

Google Ads uitbesteden? Of wil je het online adverteren graag overlaten aan een professioneel online marketing bureau? Neem dan contact op met Sageon Online Marketing.