Facebook logo | Sageon online marketingHeb jij al gebruikgemaakt van de nieuwe functie Domeinverificatie in Facebook? Zo niet, dan is dit artikel verplichte kost.

Veel ondernemers kennen het probleem: je deelt een artikel van je website op je Facebookbedrijfspagina, maar je kunt de titel en het onderschrift van de link niet aanpassen.

Heel vervelend, maar begrijpelijk: met deze maatregel voorkomt Facebook dat iedere gebruiker klakkeloos de titel en het onderschrift van een gedeelde url kan wijzigen. Met deze maatregel doet Facebook een poging om de authenticiteit van gedeelde content te waarborgen.

Maar daar is verandering in gekomen! Sinds kort kun je je als eigenaar van een domein verifiëren, waarna je de titel wel kunt aanpassen als het een link naar je eigen website betreft.

Waarom?

Als je een link deelt op Facebook, worden automatisch de paginatitel en metaomschrijving van de gedeelde url getoond. In veel gevallen zijn deze titels en metaomschrijvingen geoptimaliseerd voor Google (SEO), bijvoorbeeld door het gebruiken van belangrijke zoekwoorden. Als de content wordt gedeeld op Facebook zijn deze zoekwoorden echter niet meer van belang: in dat geval draait het puur om de mate van aantrekkelijkheid, zodat iemand sneller op de link klikt.

Vanaf nu kun je na de domeinverificatie zelf de metadata van jouw gedeelde content in Facebook aanpassen, waardoor je zelf kunt bepalen hoe jouw content eruit komt te zien. En dat heeft weer enorm veel invloed op het succes van je post. Door aantrekkelijke copy te gebruiken in de link, zoals een interessante vraag of een verrassende quote, moedig je engagement aan.

Tip: lees ook dit blog waarin we 3 tips geven voor meer engagement op social media.

Domeinverificatie: hoe?

Wil je gebruikmaken van domeinverificatie? Zo doe je dat:

  • Stap 1. Ga naar je bedrijfsmanager op business.facebook.com.
  • Stap 2. Klik rechts bovenin op de blauwe knop ‘Bedrijfsinstellingen’.
  • Stap 3. Zorg dat je in het tabblad ‘Personen en middelen’ zit en klik vervolgens in het navigatiemenu links op ‘Domeinen’.
  • Stap 4. Klik op ‘Voeg nieuw domein toe’ en voer je domein in in het pop-up venster.
  • Stap 5. Je kunt het domein nu verifiëren op twee verschillende manieren: door DNS-verificatie of door een HTML-bestandsupload.
    • Stap 5a. DNS-verificatie: je voegt een record toe aan je domeinhost. Je kunt dit zelf doen door aan te melden bij je domeinprovider en een record toe te voegen aan DNS-records.
    • Stap 5b. HTML-bestandsupload: je uploadt een HTML-verificatiebestand naar je website. Je hebt hiervoor beheerderstoegang tot de rootmap van je website nodig. Je kunt hiervoor ook contact opnemen met je webbouwer.

Domeinverificatie Facebook | Sageon online marketing

Zodra je domein is geverifieerd kun je verschillende pagina’s koppelen aan het geverifieerde domein. Ook kun je partners toevoegen zoals een marketingbureau dat namens jouw bedrijf content post.

Socialmediamarketingbureau

Wil je weten hoe jij social media marketing succesvol kunt inzetten? Of wil je sparren over de manier waarop je momenteel bezig bent? Maak een vrijblijvende afspraak met Sageon!