Veel advocaten(kantoren) besteden aandacht aan hun website en social media kanalen, maar hebben nog geen blog. Het niet bijhouden van een blog als advocatenkantoor is een gemiste kans.

Sageon geeft negen redenen waarom iedere advocaat een blog zou moeten bijhouden.

1. Een blog houdt je website up-to-date

Een blogbericht stelt je in staat om in te haken op recente gebeurtenissen door bijvoorbeeld relevante achtergrondinformatie te bieden over actuele onderwerpen. Dit houdt je website up-to-date.

Een ander groot voordeel is dat Google ziet dat je website regelmatig nieuwe inhoud bevat. Dit zorgt ervoor dat je website goed blijft scoren in zoekmachines. Websites die regelmatig worden geüpdatet doen het beter in Google dan statische sites waar weinig tot geen nieuwe content op verschijnt.

2. Een blog zorgt voor een betere reputatie

Je merk bestaat uit verschillende factoren die jouw kantoor uniek maken. Het opbouwen van een merknaam door middel van een blog zorgt ervoor dat je jezelf onderscheidt van andere kantoren binnen je rechtsgebied.

Een merk wordt opgebouwd met behulp van verschillende kanalen, bijvoorbeeld een website of de huisstijl, maar ook door de manier waarop content wordt geschreven. Een blog is een goede manier om je reputatie te verstevigen en je kantoor op een unieke manier te positioneren in het vakgebied van advocaten, juristen en andere geïnteresseerden.

3. Een blog stimuleert thought leadership

Bloggen helpt bij het opbouwen van een professionele reputatie. Zodoende kom je bekend te staan als expert binnen je vakgebied, bijvoorbeeld binnen het fiscaal strafrecht of letselschade advocatuur. Dit heet thought leadership. Een blog laat zien dat je verstand van zaken hebt en dat wekt vertrouwen op bij potentiële cliënten. Andere bloggers of professionals zullen naar je blog linken als autoriteit binnen je vakgebied. Dit is een slimme vorm van linkbuilding die erg waardevol is.

4. Een blog is een toevoeging op je online kanalen

Iedere advocaat heeft een LinkedIn-profiel en ieder advocatenkantoor heeft een eigen website. Een blog is een uitstekende uitbreiding van deze online kanalen omdat het meer mogelijkheden biedt. Een blog stelt je bijvoorbeeld in staat om informatie vanuit een ander perspectief te schrijven dan een puur commercieel perspectief. Denk hierbij aan case study’s of opinie-artikelen.

5. Een blog genereert leads

De Gouden Gids is verleden tijd: de zoektocht van een potentiële cliënt naar een advocatenkantoor zal zich voornamelijk online afspelen. Een blog stelt potentiële cliënten op de hoogte van je bestaan. Dankzij de tentoongestelde vakkennis wordt de doelgroep overgehaald om voor jouw kantoor te kiezen en niet voor de concurrent zonder blog.

6. Een blog breidt je professionele netwerk uit

Een blog is een waardevol podium om informatie te delen en een netwerk op te bouwen. Dat kan twee kanten op werken: vakgenoten kunnen immers reageren via je website of social media. Zo wordt een discussie op gang gebracht en kunnen ideeën worden uitgewisseld met andere experts uit het vakgebied.

7. Een blog is een podium voor zoekwoorden

Een blog stelt je in staat om uitgebreid over de problemen van potentiële cliënten te schrijven. Schrijf over de zaken waarin jij als advocaat goed bent of welke zaken jouw kantoor graag wil aannemen.

Met de juiste zoekwoorden zorg je ervoor dat je wordt gevonden in zoekmachines. Door het verwerken van een geselecteerde groep relevante zoekwoorden in een blogartikel scoort jouw website beter dan die van je concurrenten. Hoe je goede zoekwoorden vindt, lees je bij onze zoekmachine optimalisatietips voor advocaten.

8. Een blog levert nieuwe kansen op

Door de groei van het aantal lezers van een blog wordt je kantoor steeds bekender. Dit zal nieuwe mogelijkheden opleveren. Denk hierbij aan het plaatsen van gastblogs op andere websites of het spreken op een evenement. Ook gebeurt het regelmatig dat een advocatenkantoor door een krant of televisieprogramma wordt gevraagd om achtergrondinformatie te geven. Dergelijke mogelijkheden dragen bij aan je naamsbekendheid en reputatie.

9. Een blog zorgt voor een hogere Domain Authority

Een blog is na verloop van tijd een verzameling van waardevolle informatie. Google ziet dat je website veel waardevolle content bevat en zal je website hoog waarderen in de zoekresultaten. Wanneer andere websites naar je website verwijzen, levert dat een inkomende link op voor je website. Waarom uitgebreide content en inkomende links goed zijn voor de Domain Authority van je website lees je hier.

Meer weten over bloggen?

Meer weten over bloggen, of over het uitbesteden van bloggen? Bekijk online marketing voor advocaten en neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek!